Razstava / Exhibition

SE JE IN SE JE LAHKO

Intermedijska instalacija režiserja, videasta in večmedijskega umetnika z raznoliko umetniško prakso na področju performativnih in projiciranih umetnosti

Razstava / Exhibition, instalacija
Se je in se je lahko. Seje in seje lahko.
produkcija: Neven Korda
koprodukcija: KUD Mreža – Galerija Alkatraz
koprodukcija izvedbe v Mariboru: Zavod Uho:Oko
hvala za fotografije: Vesna Bukovec, Marko Ornik, Božo Rakočević, Igor Sviderski
hvala: Petra Gorenc, MG+MSUM, Jalla Jalla, SCCA-Ljubljana, Janez Štamberger, Branko Ždralo, Borut Kumperščak, Goran Medjugorac in neformalna skupina Upanje umira predzadnje.
Projekt je realiziran s podporo MOL.

Intermedijska instalacija “Razstava, seje in seje lahko” bo postavljena na odmaknjenem in mirnem delu Metelkove mesta, ki je urejen v Škratov vrt. Gre za projekt, ki združuje umetniška raziskovanja in uporabne možnosti izraznih metod, ki sodijo v področje intermedijskih umetnosti. Razstavljeni bodo tv ekrani, kino prostor, video nadzor dnevnega gibanja svetlobe, politična vizualizacija in druge vizualizacije na fizične objekte. V instalaciji zbrane reči ustvarjajo prostor začasne utopije, kot diferenco, kot drugo prostora. Vsak večer bodo avtorske video projekcije.
Intermedijska instalacija “Razstava, se je in se je lahko” bo postavljena v kultnem prostoru elektronske glasbe in sodobnih umetniških praks. Centralna postaja je umetniški lokal ob prometni in pomembni cesti v samem centru Maribora. Gre za projekt, ki združuje umetniška raziskovanja in uporabne možnosti izraznih metod, ki sodijo v področje intermedijskih umetnosti. Razstavljene bodo svetlobne atmosfere, projekcija videov, vizualizacija in video objekti. V instalaciji zbrane reči ustvarjajo prostor začasne utopije, kot diferenco, kot drugo prostora. Instalacija bo odprta čez dan. Oba večera bodo avtorske video projekcije.