Želja je desire / Desire je želja

Želja je desire / Desire is Želja
intermedijska postavitev video objektov
17. in 18. julija Galerija Alkatraz.
18. julija ob 20. uri: Nikoli na svojem – zaključni performans galerijskega dela postavitve.
19. in 20. julija v zasebnem ateljeju nad galerijo Alkatraz.

Nanomorfoze, 2012

Želja je desire / Desire is Želja je postavitev v formatu Odprtega ateljeja. Atelje bo odprt v galeriji, nakar bo galerija odprta v ateljeju. Na manifestativni ravni je to samostojna in všečna vizualna oprema javnega – galerijskega prostora.
Tema postavitve je intermedija. Ta začarana, skrivna reč. Zatočišče zbeganih razlaščenih ustvarjalnih množic. Povsod je in se razrašča, kot luže med dežjem. Intermedija je spolzek teritorij. Drsališče. Obenem je v postavitvi tematizirano vračanje k želji, kot sestavnemu delu naslova: Triumf želje, Vedno ta želja, Moč želje. Nadaljevanje ukvarjanja z željo tukaj pomeni divje tehnološko in miselno približevanje polju intermedije preko videa. Dve veliki neizčrpni temi: želja in video.
V razstavljenih video objektih je upodobljena današnja prevladujoča usoda polja vizualnih umetnosti, ko se dogajanje vizualnosti odvija na začasnih predmetih. Razstavljeni video objekti le gostujejo na predmetih (ki so obenem orodja pri delu v ateljeju) in isti predmeti so nosilci različnih objektov. Vsebina objektov so v različne vizualne atmosfere zajemani in procesirani podatki.
Trajnejša pridobitev postavitve Želja je desire / Desire is želja bo množična izselitev trakov iz video kaset na monumentalni stolp za projekcije. Naj magnetni trak zavrže svojo homogeno določeno uporabno vlogo in se brezkoristno obesi visoko gor na stolp. Mogoče bo lepo.

produkcija: Neven Korda
koprodukcija: Galerija Alkatraz
pomoč pri izvedbi: +MSUM, SCCA-Ljubljana